Alati za pristupačnost

Zadovoljan pojedinac. Jaka obitelj. Zdravo društvo. #obiteljskicentar
Ako želiš razgovarati o sebi, svom partneru, djeci, obitelji, ako trebaš pomoć, podršku…
Veličina fonta: +

Četvrti okrugli stol

bposavka_projekt01

Obiteljski centar Područna služba Brodsko-posavska, u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Područni ured Slavonski Brod je u okviru projekta Suradnja za obitelj I. koji je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., u okviru natječaja Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije, kodni broj: UP.02.2.2.12.0033, u sklopu kampanje za podizanje svijesti javnosti o pravima djece i dinamike obitelji, a posebno o pravu na život djece u zajednici, prema Planu i programu održavanja okruglih stolova dana 24.velječe se održao 4. okrugli stol na temu „Suradnja za obitelj I-Problemi u obitelji i kako ih spriječiti".

Dana 28.travnja, 2023. g. u 12.30 sati u prostorijama Hrvatskog zavoda za socijalni rad Područni ured Slavonski Brod, koji je partner u projektu, održan je 4. Okrugli stol s ostalim dionicaima iz sustava socijalne skrbi te ustanovama o institucijama sa područja Grada Slavonskog Broda i Brodsko -posavske županije na temu "Suradnja za obitelj I- Problemi u obitelji i kako ih spriječiti, sukladno trećem elementu u svrhu promidžbe i vidljivosti Projekta Suradnja za obitelj I .

Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici Bračnog i obiteljskog savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije, Slavonski Brod, Doma zdravlja Slavonski Brod- patronažna služba, Osnovne škole "Đuro Pilar", Osnovne škole "Hugo Badalić", Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek, Udruge Loco-moto, Udruge Vrapčići, Udruge Brod- grupa za ženska ljudska prava, Udruge Regoč, Udruga slijepih Brodsko-posavske županije, Policijske uprave Brodsko-posavske, Hrvatkog zavoda za socijalni rad, Područnog ureda Slavonski Brod te Obiteljskog centra Područne službe Brodsko-posavske .

Na okruglom stolu predstavljene su projektne aktivnosti zaposlenih na ovom projektu, a vezano uz temu ovog Okruglog stola te kratka prezentacija što sve obuhvaća najčešće probleme zbog kojih se obitelji obraćaju te na koji im se način može pomoći. Potom je otvorena rasprava i razmjena iskustava na temu najčešći poteškoća s kojam se susreću obitelji te koje sve usluge u zajednici se pružaju obiteljima koje zahvaćaju određene poteškoće.

Zaključeno je da je vrlo važna suradnja svih sustava od socijalne skrbi, zdravstva, školstva i pravosuđa no i drugih građanskih i nevladinih organizacija, kako bi se brojni problemi prevenirali te kako bi se pružile i osmislile nove usluge u zajednici.

Okrugli stol trajao je 60 minuta, a aktivnosti koje su se odvijele tijekom održavanja okruglog stola su medijski popratili predstavnici lokane televizije Sbtv.

Voditeljica projekta:

Lidija Kućinski Fogadić, mag socijalnog rada
v.d. voditeljice Područne službe Brodsko-posavske

0
Stručni skup: Kako su nam mladi?
Okrugli stol u Gradskoj knjižnici i čitaonici Viro...
Image