Alati za pristupačnost

Zadovoljan pojedinac. Jaka obitelj. Zdravo društvo. #obiteljskicentar
Ako želiš razgovarati o sebi, svom partneru, djeci, obitelji, ako trebaš pomoć, podršku…
Predavanje "Komunikacijom do prevencije sukoba" u Strukovnoj školi Pula

Predavanje "Komunikacijom do prevencije sukoba" u Strukovnoj školi Pula

Dana 8. srpnja 2024. u Strukovnoj školi Pula, na Međužupanijskom stručnom vijeću prehrambene struke, stručna radnica Obiteljskog centra Tihana Svoboda, mag. psihologije, održala je predavanje pod nazivom "Komunikacijom do prevencije sukoba".

Cilj predavanja bio je istaknuti važnost učinkovite komunikacije kao ključnog alata u prevenciji sukoba. Tijekom predavanja, sudionici su upoznati s najčešćim uzročnicima sukoba te kako mogu smanjiti frustraciju koja nastaje u slučaju istih.

Razmotrene su razne komunikacijske tehnike i strategije koje pomažu u prepoznavanju i rješavanju sukoba. Poseban je naglasak stavljen na primjenu "Ja-poruka“ u svakodnevnoj komunikaciji te prednosti njihove primjene u odnosu na "Ti-poruke".

Predavanje je obuhvatilo i sastavnice aktivnog slušanja, prepreke u komunikaciji, prednosti asertivnog stila u odnosu na ostale komunikacijske stilove te komunikacijske obrasce koji mogu pridonijeti prevenciji sukoba.

Predavanju je prisustvovalo oko 30 nastavnika i profesora prehrambene struke iz različitih županija. Sudionici su izrazili zadovoljstvo i potrebu za dijeljenjem znanja i iskustava vezanih uz ovu temu, kao i potrebu za držanjem predavanja sa sličnom tematikom u osnovnim i srednjim školama.

Image