Alati za pristupačnost

Zadovoljan pojedinac. Jaka obitelj. Zdravo društvo. #obiteljskicentar

Grupa podrške roditelja osoba s invaliditetom

U suradnji s udrugom Vretenac, Slatina koja okuplja odrasle osobe s intelektualnim teškoćama oformljena je grupa podrške roditelja. Dok udruga neumorno radi na pružanju kvalitetnih usluga samim osobama s intelektualnim teškoćama, kroz suradnju s Obiteljskim centrom, Područnom službom Virovitičko-podravskom oformljena je grupa podrške i za roditelje odraslih osoba s intelektualnim teškoćama koja je započela s radom.

U utorak 23. travnja 2024. održano je prvi susret na kojem smo razgovarali o specifičnostima i obilježjima osoba s intelektualnim teškoćama. Prilika je to bila da roditelji razmjene svoje životne priče, ali i da doznaju malo više što mogu očekivati od svog djeteta te koja su očekivanja realna. Također, roditelji su upoznati s udomiteljstvom, posebno srodničkim udomiteljstvom te su podijeljeni letci koje je izdao Obiteljski centar.

U razgovoru se nametnula tema i sljedećeg sastanka, koji će se održati u lipnju, a na kojem će stručna radnica Katarina Grahovac više govoriti o sustavu prava za osobe s invaliditetom.

Image