Alati za pristupačnost

Zadovoljan pojedinac. Jaka obitelj. Zdravo društvo. #obiteljskicentar

Predavanje za mlade na temu „Povezati se i ostati svoj"

Picture2

Dana 23. travnja 2024. godine s početkom u 18.00 sati u prostoru Obiteljskog centra, Područne službe Osječko-baranjske održano je predavanje za mlade na temu „Povezati se i ostati svoj“. Specifična tema predavanja odnosila se na znanja o traumi te povezanosti sa samima sobom kroz prizmu autentičnosti i privrženosti. Prvo je to u nizu predavanja za mlade u suradnji s Uredom za psihološko savjetovanje studenata koje djeluje pri Filozofskom fakultetu u Osijeku. 

Studenti su na kraju predavanja upoznati s radom i uslugama Obiteljskog centra te je održana kratka promocija udomiteljstva nakon koje su studenti pozvani da u svojim sredinama informiraju prijatelje i članove obitelji o udomiteljstvu.

Studenti su kroz evaluacijske upitnike iskazali zadovoljstvo predavanjem, ali interes i za druge teme o kojima bi voljeli slušati kao npr. predstavljanje psihoterapijskih pravaca, teme mentalnog zdravlja, svjesnosti, privrženosti u vezama i slično.

Povratne informacije potkrepljuju našu ideju da dio preventivnih aktivnosti usmjerimo na mlade i brigu o mentalno zdravlju.

Picture1

Image