Alati za pristupačnost

Zadovoljan pojedinac. Jaka obitelj. Zdravo društvo. #obiteljskicentar
Ako želiš razgovarati o sebi, svom partneru, djeci, obitelji, ako trebaš pomoć, podršku…
Veličina fonta: +

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „JAČANJE I UDRUŽIVANJE KAPACITETA OBITELJSKIH CENTARA ŠIRENJEM IZVANINSTITUCIONALNIH SOCIJALNIH USLUGA“

slika_010101

Dana 16. listopada 2023. godine, u Centru za kreativne industrije INOVAcija, održana je Završna konferencija projekta „Jačanje i udruživanje kapaciteta obiteljskih centara širenjem izvaninstitucijskih socijalnih usluga" (ref. oznaka UP.02.2.2.12.0029), koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost ugovora iznosila je 341.284,50 EUR (2.571.408,00 kn), a vrijeme provedbe projekta bilo je od 18. listopada 2021. godine do 18. listopada 2023. godine. Partner na projektu bio je Obiteljski centar, Područna služba Ličko-senjska.

Svrha Projekta bila je unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucionalnih socijalnih usluga koje pruža Obiteljski centar PS Zadarska i PS Ličko-senjska te bolja djelotvornost i rasterećenje stručnjaka, pružanje hitnih usluga prema procjeni stručnjaka, praćenje opterećenosti i količine posla te ubrzana i precizna informiranost unutar sustava s ciljem osnaživanja stručnih i prostornih kapaciteta Obiteljskog centra, poticanja međuresorne suradnje kao i senzibilizacije opće i stručne javnosti o pravima ranjivih skupina na život u zajednici.

Ciljna skupina projekta bila su: djeca i mlađe punoljetne osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi i s problemima u ponašanju, djeca s teškoćama u razvoju, odrasle osobe s invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja, članovi obitelji/udomiteljskih obitelji svih ranjivih skupina i stručnjaci koji rade s pripadnicima ciljanih skupina provedbom aktivnosti.

Kroz ovaj projekt u PS Zadarskoj su zaposlene tri i u PS Ličko-senjskoj jedna stručna djelatnica koje su putem stručnih usavršavanja („Trening savjetodavnih vještina", „Suicidalnost u djece i adolescenata: kada brinuti i kako pružiti podršku?", „Savjetodavne vještine u području razvojne psihopatologije", „Psihosocijalni tretman radi prevencije nasilničkog ponašanja, i „Udomljena djeca - jučer, danas, sutra") ojačale svoje stručne kompetencije.

Radi povećanog broja zaposlenih, a time i većeg broja korisnika i usluga, u Područnoj službi Zadarskoj osiguran je dodatni prostor, ali i potrebna oprema za obje područne službe.

Na Završnoj konferenciji uvodne i pozdravne riječi sudionicima su uputile državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Marija Pletikosa, ravnateljica Obiteljskog centra, Ivana Šešo i vršiteljica dužnosti voditeljice Područne službe Ličko-senjske, Suzana Svetić dok su djelatnice Obiteljskog centra, Područne službe Zadarske i Područne službe Ličko-senjske predstavile provedbene aktivnosti u sklopu Projekta.

Pozivu na Završnu konferenciju odazvao se velik broj dionika socijalne skrbi s područja Zadarske i Ličko-senjske županije čime se dodatno omogućila razmjena informacija bitna za daljnji rad i poboljšanje usluga koje pružamo našim korisnicima.

Dodatne informacije o konferenciji možete pronaći na poveznici:

https://zadarskilist.novilist.hr/zadar-zupanija/sirenje-socijalnih-usluga-i-pomoc-ranjivim-skupinama/

0
ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „PROCES DEINSTITUC...
Radionica za učenike: Moji osjećaji
Image