Alati za pristupačnost

Ako želiš razgovarati o sebi, svom partneru, djeci, obitelji, ako trebaš pomoć, podršku…
Veličina fonta: +

Početak školske godine

pocetak_skole_medjimurska_2023_01

Nova školska godina novi je početak daljnje suradnje Obiteljskog centra, Područne službe Međimurske s odgojno obrazovnim ustanovama Međimurske županije.

Kroz različite programske i jednokratne aktivnosti učenici nižih i viših razreda upoznaju se i uče o temama iz psihološko – pedagoškog aspekta, a sve u vidu prevencije nepoželjnog ponašanja, ovisničkog ponašanja (energetska pića, duhanski proizvodi i sl.), kao i razvijanja odnosa međusobne suradnje, tolerancije i razumijevanja. Aktivnim sudjelovanjem u aktivnostima učenici upoznaju sebe, grade pozitivnu sliku o sebi te razvijaju empatiju i osjetljivost na potrebe drugih.

Razvijanje i održavanje kvalitetnih vršnjačkih odnosa, prijateljstvo i suradnja samo su neke od tema radionica koje su stručne djelatnice provele s učenicima nižih razreda Područne škole Držimurec Strelec (Osnovna škola Mala Subotica). Riječ je o školi koju pohađaju gotovo isključivo romska djeca iz naselja Piškorovec. Veliki interes, pažnja i zaigranost, samo su neka od ponašanja, koja učenici 3.c razreda iskazivali tijekom sata na kojemu se razgovaralo o „Čaroliji prijateljstva".

Preventivne aktivnosti Područne službe Međimurske prepoznate su u lokalnoj zajednici pa daljnju suradnju nastavljamo tijekom čitave školske godine.

0
Veleučilište u Virovitici i Obiteljski centar potp...
Obilježen Nacionalni dana borbe protiv nasilja nad...
Image