Alati za pristupačnost

Zadovoljan pojedinac. Jaka obitelj. Zdravo društvo. #obiteljskicentar
Ako želiš razgovarati o sebi, svom partneru, djeci, obitelji, ako trebaš pomoć, podršku…
Veličina fonta: +

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „ZAJEDNO ZA OBITELJ!“, Kodni broj: UP.02.2.2.12.0031 U ČAKOVCU

zajedno_za_obitelj_00001

Nakon dvije godine provedbe, završen je projekt „ZAJEDNO ZA OBITELJ!" (Kodni broj: UP.02.2.2.12.0031) čiji je nositelj Obiteljski centar, Područna služba Međimurska. U Ulici Matice hrvatske 1b u Čakovcu u okviru projekta uređena je unutrašnjost zgrade koju je 2021. godine, tadašnji Centar za socijalnu skrb Čakovec, dobio na korištenje od Međimurske županije. Glavna svrha projekta bila je unaprijediti kvalitetu izvaninstitucionalnih usluga za najranjivije skupine osnaživanjem i jačanjem kapaciteta stručnjaka te podizanjem svijesti javnosti u Međimurskoj županiji o problemima socijalno isključenih osoba, potrebi procesa deinstitucionalizacije i integracije ranjivih skupina u život zajednice.

Projektom „ZAJEDNO ZA OBITELJ!" obuhvaćena su djeca bez adekvatne roditeljske skrbi, djeca s poremećajima u ponašanju, djeca s teškoćama u razvoju, ovisnici, žrtve nasilja, osobe s invaliditetom, starije osobe, udomiteljske i posvojiteljske obitelji, maloljetne trudnice i ostale skupine u riziku od socijalne isključenosti. Proveden je značajan broj jednokratnih preventivnih aktivnosti, programa za djecu, mlade i roditelje, a ujedno su se provodila individualna, obiteljska, bračna savjetovanja i obiteljska medijacija te edukacije i grupe podrške. U spomenute aktivnosti uključeno je oko 3180 korisnika.

Zaposlene su dodatne četiri stručne djelatnice, koje su se kontinuirano educirale i usavršavale te vrijedno radile na osmišljavanju, provedbi i evaluaciji projektnih aktivnosti, a po završetku projekta nastavljaju svoj rad u Obiteljskom centru, čime usluge postaju još dostupnije.

Završnoj konferenciji prisustvovao je veliki broj uzvanika, župan Međimurske županije, gradonačelnica Grada Čakovca, predstavnici Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Središnje službe Obiteljskog centra, pročelnici i djelatnici Međimurske županije i Grada Čakovca, v.d. predstojnice i djelatnici Hrvatskog zavoda za socijalni rad, predstavnici Policijske uprave Međimurske, ravnateljice i djelatnici Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA, predstavnici udruga, ravnatelji i stručni suradnici osnovnih i srednjih škola te korisnici usluga Obiteljskog centra PS Međimurske. Svi oni pružili su veliku podršku u provedbi aktivnosti projekta „ZAJEDNO ZA OBITELJ!", omogućili realizaciju ostvarenih ishoda i time dodatno doprinijeli većoj vidljivosti aktivnosti Obiteljskog centra u zajednici.

Nastupom učenika čakovečkog Centra za odgoj i obrazovanje završena je konferencija, a raspjevani i rasplesani mališani rijetko su koga ostavili ravnodušnim.

Projekt u vrijednosti od 330.093,14 EUR (2.487.086,73 kn), 85% sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.0
Održan sastanak
Završna konferencija projekta Ispletimo mrežu!
Image