Alati za pristupačnost

Zadovoljan pojedinac. Jaka obitelj. Zdravo društvo. #obiteljskicentar
Ako želiš razgovarati o sebi, svom partneru, djeci, obitelji, ako trebaš pomoć, podršku…
Veličina fonta: +

Obilježavanje Svjetskog dana socijalnog rada

dan_socijalne_skrbi_2023

Svjetski dan socijalnog rada prilika je za snažnije profesionalno povezivanje u zagovaranju dostojanstva, prava i interesa korisnika te senzibiliziranja šire javnosti za „druge i drugačije", ali i za zalaganje za prava socijalnih radnika i drugih stručnjaka u sustavu socijalne skrbi.

Ove godine Svjetski dan socijalnog rada vezan je uz temu poštivanja različitosti kroz zajedničko društveno djelovanje.
Svjetski dan socijalnog rada tradicionalno se obilježava i kao Dan otvorenih vrata sustava socijalne skrbi. Stoga je i ove godine dan socijalnih radnika u Obiteljskom centru, Područna služba Grad Zagreb obilježen različitim aktivnostima s posebnim naglaskom na poštivanje različitosti kroz zajedničko društveno djelovanje iz pozicije socijalnog rada u zajednici.

Kristina Bušljeta, magistra socijalnog rada, uz pomoć volonterke Mirele Šarić održala je 20. ožujka 2023. radionicu s djecom pod nazivom „I jednaki i različiti", a koja je provedena u okviru programa podrške roditeljstvu „Rastimo zajedno i mi". Radionica doprinosi razvoju tolerancije kod djece vrtićke i predškolske dobi kroz podizanje svijesti o istovremenom postojanju zajedničkih i različitih obilježja među ljudima te ih usmjerava na uvažavanje i prihvaćanje različitosti.

Vlasta Grgec-Petroci, magistra socijalnog rada mentorica, sudjelovala je na stručnom skupu koji je organiziran povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada 21. ožujka 2023. pod nazivom „Poštivanje različitosti kroz zajedničko društveno djelovanje"  gdje je preuzela Godišnju nagradu Jakov Kudrić u kategoriji organizacija civilnog društva koje su svojim stručnim i/ili znanstvenim radom osobito doprinijeli ili doprinose razvoju i afirmaciji profesije socijalnog rada, a koju dodjeljuje Hrvatska udruga socijalnih radnika.

U okviru Tjedna zagovaranja struke socijalnog rada koji traje od 20. do 24. ožujka, a koje organizira Društvo studenata socijalnog rada, Vlasta Grgec-Petroci sudjelovala je u izradi video uratka kako bi se osvijestila šira javnost o području rada i promovirale vrijednosti struke socijalnog rada. Vlasta Grgec-Petroci u videu je predstavila struku socijalnog rada kroz svoj dosadašnji rad i stečena iskustva.

0
Okrugli stol u Gradskoj knjižnici i čitaonici Viro...
Suradnja s Udrugom "Jaglac"
Image